Papegaai overleeft verwoestende brand in Stein

© Patrick Dreuning
Uit het compleet afgebrande huis aan de Kelderstraat in Stein is dinsdagochtend nog een papegaai gered.
Eigenaar Herman Gelissen was een kijkje aan het nemen bij de resten van zijn huis, toen hij ineens het geluid van papegaai Koeki hoorde. Hij wist de vogel met kooi en al in veiligheid te brengen.

Gelukkig
Het was een troostrijk moment na een zwarte nacht voor de familie. "Hier is mijn vrouw gelukkig mee", reageert een geëmotioneerde Gelissen. "Het is ook zo'n lief beest."

Zaklamp

Na een harde knal viel maandagnacht de elektriciteit uit in zijn huis. Toen Herman op zoek ging naar een zaklamp, ontdekte hij dat het huis vol rook stond. "Ik kreeg geen lucht meer. En het was zo verschrikkelijk heet."Ongeloof

Gelissen kan nog amper geloven wat hem is overkomen. "Alles is weg. Ik heb het huis zelf gebouwd, had er net een nieuw dak opgelegd en nu is er niets meer. Het ging zo snel. En waardoor, weet ik niet."
Herman Gielissen is blij dat zijn papegaai de verwoestende brand heeft overleefd. © Peter Beeker

Ramp

Gelissen, zijn vrouw en zoon konden over het dak naar de buren vluchten. Omdat Herman veel rook inademde, moest hij naar het ziekenhuis. Zijn zoon werd ter plekke behandeld. "Gelukkig zijn we gezond. Maar verder is het een grote ramp."
© Patrick Dreuning
© Patrick Dreuning