Provincie moet inventarisatie aardgasvrije wijken maken

De Werkgroep Verduurzaming Energienetwerken wil weten welke wijken in Limburg gebruik zouden kunnen maken van een regeling van het Rijk om op korte termijn aardgasvrij te worden. Het provinciebestuur moet dat inventariseren, zo stelt de werkgroep in schriftelijke vragen.
De ministers Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Eric Wiebes van Economie hebben gemeenten uitgenodigd om vóór 1 juli wijken aan te melden die tussen 2019 en 2023 aardgasvrij kunnen worden. Een selectie daarvan komt dan in aanmerking voor een rijkssubsidie van 8500 euro per woning.

Aanvragen

Met het oog daarop vraagt de Werkgroep het provinciebestuur niet alleen op een rijtje te zetten om welke wijken in Limburg het kan gaan, maar ook om gemeenten bij eventuele aanvragen voor de regeling te ondersteunen.
Verder is ze geïnteresseerd in wat het provinciebestuur denkt zelf 'aanvullend' te kunnen doen om aardgasvrije wijken te stimuleren.

Coalitie

In de Werkgroep Verduurzaming Energienetwerken zijn de coalitiepartijen D66, CDA, SP en PvdA vertegenwoordigd en de oppositiepartijen GroenLinks en Partij voor de Dieren. Coalitie-partij VVD en de oppositiepartijen PVV, 50Plus, Volkspartij Limburg en Lokaal-Limburg zitten niet of niet meer in de werkgroep.