Boevenspotter niet meer welkom in Designer Outlet Roermond

© Facebook/Boevenspotter
Boevenspotter en Youtube-fenomeen Jaime van Gastel is niet meer welkom bij het Designer Outlet in Roermond.
De boevenspotter plaatste vorige week een video op zijn YouTube-kanaal waarin hij drie vermeende zakkenrollers in beeld brengt. Toen hij zondag nog een keer naar Roermond wilde gaan om boeven te spotten, bleek dat hij niet meer welkom was in het outletcentrum.

Rode loper

"De rode loper ligt al uit voor de zakkenrollers in Designer Outlet Roermond", schrijft hij op Facebook. Bij zijn bericht heeft hij een vakkundig bewerkte foto geplaatst waarop te lezen valt dat hij 'verbannen' is.

Management

Naar eigen zeggen heeft hij twee uur in de auto gezeten om boeven te lijf te gaan. Eenmaal in Roermond aangekomen, werd hij vrijwel direct aangesproken door beveiligers. "Ik moest me even melden bij het management", zegt hij. "Daar werd me verteld dat ik niet meer welkom was. Ze waren niet blij dat ik daar gefilmd had en de zakkenrollers niet had geblurd. Ik heb nog aangeboden om te spotten zonder te filmen, maar ook dit mocht niet. Dan zou ik de beveiliging van het werk houden."
Het Designer Outlet wil verder niet ingaan op de boevenspotter. Volgens een woordvoerder is er al genoeg in de media verschenen.

Pickpockets

Van Gastel plaatste vorige week een video op YouTube waarin hij drie vermeende zakkenrollers filmde. Beveiligers waren bezig om het trio naar de uitgang te begeleiden. Van Gastel was er als de kippen bij om alles vast te leggen. In de video is verder te zien hoe hij wordt bespuugd en uitgescholden door een van de verdachten. De video is bijna 100.000 keer bekeken.