'Geen clubhuis Bandidos, maar Behoud Motor Cultuur'

Het pand in Oirsbeek waar Bandidos een clubhuis wil openen. © Arnaud Nilwik
Niet het clubhuis van de Bandidos Motorcycle Club, maar de coöperatie Behoud Motor Cultuur zal zich vestigen in Oirsbeek.
Dat is de uitkomst van het onderzoek naar de mogelijke vestiging van de Bandidos in het Schinnense dorp.

Extra toezicht

Ondanks deze uitkomst, laat de gemeente Schinnen weten de situatie rond het pand aan de Provincialeweg-Zuid samen met de politie nauwlettend in de gaten te houden.
"Om te volgen of de gemaakte afspraken worden nageleefd, vindt er in het kader van de openbare orde en veiligheid en leefbaarheid extra toezicht in de buurt plaats."

Bandidos

De gemeente Schinnen kreeg eerder signalen dat de organisatie die in het pand zou komen, gelieerd was aan de Bandidos. Uit Kamer van Koophandelgegevens blijkt dat de coöperatie BMC zich op dat adres heeft geregistreerd.
De afkorting BMC wordt ook gebruikt door de Bandidos Motorcycle Club.

Ex-Hells Angel

Bovendien is de voorzitter van Behoud Motor Cultuur, Marco Hegger, ex-Hells Angel. Hij was verdachte in de drievoudige moordzaak die Oirsbeek tien jaar geleden opschrikte.
Ditzelfde geldt voor de president van de Bandidos Harrie Ramakers. Uiteindelijk werden beiden vrijgesproken, omdat er geen direct bewijs tegen hen was.
Hegger laat op zijn Facebookpagina overigens duidelijk blijken sympathieën te hebben voor de Bandidos.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!