1Lunch: Man overleeft ternauwernood val in mestsilo

© Maasduinen Centraal
* 'Na arrestatie van zes mannen einde drugshandel'* De laatste tropische dag van het jaar?* Ongeluk op kermis in Broekhuizen
'Na arrestatie van zes mannen einde drugshandel'
Zes mannen uit voormalig Joegoslavië en Marokko zouden vanaf 1 oktober 2014 tot en met 5 januari 2017 cocaïne en heroïne gesmokkeld en verhandeld hebben rondom Weert. Volgens justitie is er met de arrestatie van de mannen uit Weert en Eindhoven een einde gekomen aan de drugshandel. Dat werd volgens De Limburger maandag duidelijk toen vier verdachten zich voor de rechter in Roermond moesten melden. Lees hier meer.

De laatste tropische dag van het jaar?

Het zou zomaar eens de laatste tropische dag van het jaar kunnen zijn. Ook al is dit de eerste in augustus. In de loop van de middag en in het begin van de avond loopt de temperatuur op tot zo'n 30 à 32 graden. Het blijft in vrijwel de hele provincie droog en lange tijd warm. De hele avond zal de temperatuur boven de 20 graden blijven hangen. Lees hier meer.
© iStock
Ongeluk op kermis
Op de kermis in Broekhuizen is dit weekend een ongeluk gebeurd. Een bakje van de Calypso brak tijdens het draaien af, waarna het ding tegen een hekwerk werd geslingerd. Twee personen raakten daarbij lichtgewond. De kermisexploitant heeft zijn attractie na het ongeluk direct gesloten en afgebroken. Lees hier meer.
Attractie Crazy Calypso.

Man ontsnapt aan de dood in Siebengewald

Een man heeft vanochtend bijzonder veel geluk gehad, nadat hij in een mestsilo viel aan de Kleine Horsterweg in Siebengewald. De brandweer wist hem te redden, voordat hij bezweek aan het zuurstoftekort in de silo. Lees hier meer.
Problemen Stadsbrug Weert duren voort
De afgelopen weken ging het regelmatig mis met de Stadsbrug in Weert. Afgelopen nacht kampte de ophaalbrug weer met problemen. Deze zijn verholpen, maar volgens Rijkswaterstaat kan het zo weer misgaan. Monteurs zijn druk in de weer om de technische afstellingen van de brug te verbeteren. Lees hier meer.
© Gemeente Weert