Brandweer neemt maatregelen voor carnaval

© Judith van Kessel
Met nog ruim een week voordat carnaval begint, zijn controleurs van de brandweer overal in de provincie op pad om de brandveiligheid van carnavalsversieringen in cafés te controleren.
Zo moeten slingers en andere versieringen brandvertragend zijn, en wordt gekeken of de nooduitgangen bereikbaar zijn.

Kleding

Ook vraagt de brandweer dit jaar aandacht voor de brandveiligheid van carnavalskleding. Die is vaak van nylon of polyester gemaakt, net als andere attributen zoals pruiken en veren. Omdat die materialen snel vlamvatten en smelten kunnen die ernstige brandwonden veroorzaken. Om het risico op zulk letsel te verkleinen adviseert de brandweer om onderkleding van wol of katoen te dragen.

Winkeliers

De carnavalskleren die in speciaalzaken worden verkocht moeten ook aan brandveiligheidseisen voldoen. Maar volgens sommige winkeliers werkt dat oneerlijke concurrentie in de hand. Zulke kleren zijn namelijk duurder zijn dan niet-goedgekeurde pakjes die bijvoorbeeld via internet te koop zijn.
De brandveiligheid van carnavalswagens krijgt ook aandacht. Zo wil de brandweer dat op iedere wagen een brandblusser staat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!