Provincie wil aandacht Rutte III trekken met advertentie

© ANP
De provincie roept in een paginagrote advertentie het nieuwe kabinet op om samen te werken.
De advertentie verschijnt vrijdag in De Volkskrant en de Limburgse kranten.

Samenwerking
Het is voor het eerst dat de provincie dit doet. In de advertentie wordt het nieuwe kabinet ook gefeliciteerd. Verder wordt aan Rutte III gevraagd om samen op te trekken op terreinen die de nieuwe regering belangrijk vindt.
"Daar zetten we een concreet Limburgs aanbod naast", zegt gouverneur Theo Bovens. Het gaat dan bijvoorbeeld om plannen op het gebied van arbeidsmarkt en werkgelegenheid, mobiliteit en de overgang naar duurzame energie.

Van tafel schuiven

Bovens verwacht dat de advertentie de aandacht trekt en de provincie ook verder kan helpen. "Het is een extra signaal aan het grotere publiek dat er een aanbod ligt van Limburg. Dat kan op die manier ook wat minder snel van tafel geschoven worden", zo stelt Bovens.
Bovendien ziet hij de advertentie als een teken van het groeiende zelfbewustzijn van Limburg.
Posteractie
Naast de advertentie krijgen alle bewindslieden, parlementariërs en hogere ambtenaren dinsdag nog een poster op hun bureau met dezelfde boodschap. Die dag debatteert het nieuwe kabinet waarschijnlijk met de Tweede Kamer.

Kennismaking
Alle ministers en staatssecretarissen worden uitgenodigd om de komende maanden kennis te maken met het aanbod dat Limburg doet. "Als dat lastig is, willen wij ook zelf wel naar Den Haag gaan", zegt Bovens.