Pas opgeknapte Stadsbrug Weert na storingen afgesloten

© Nederweert 24
De pas opgeknapte Stadsbrug in Weert is dicht voor het verkeer vanwege een storing.
De ophaalbrug wordt dinsdagavond om 18:00 uur open gezet, zodat de schepen over de Zuid-Willemsvaart in ieder geval door kunnen varen. Automobilisten, fietsen en voetgangers worden omgeleid.

Kuren

Al enkele weken kampt de ophaalbrug met kuren na een opknapbeurt die half juli was afgerond. Het kwam de afgelopen weken volgens lokale nieuwssite Weertdegekste verschillende keren voor dat de slagbomen omlaag gingen, maar dat de brug niet werd opgehaald.

Onderdelen vervangen

Dinsdagmorgen kon de brug door een storing niet meer omhoog voor de scheepvaart. Volgens de gemeente werken sommige veiligheidssystemen niet meer, en kan dat alleen verholpen worden door enkele onderdelen te vervangen. Omdat ook onderzocht moet worden of er nog andere problemen zijn, is nog niet duidelijk wanneer de brug weer open kan.

Inspectie

De brug is dinsdagmiddag al geïnspecteerd door mensen van Rijkswaterstaat, de gemeente Weert en bouwkundigen. Zij kijken daarna hoe de brug zo snel mogelijk weer veilig in gebruik kan worden genomen.

Omleiding

Totdat de Stadsbrug weer open gaat, wordt het motorverkeer omgeleid via de Ringbanen. Fietsers en voetgangers moeten via de Biesterbrug het kanaal oversteken. Die brug ligt ongeveer een kilometer verderop.