Waterschap Peel en Maasvallei krijgt brede coalitie

Het Waterschap Peel en Maasvallei krijgt een brede coalitie, waarin alleen VVD, 50PLUS en de door de Kamer van Koophandel afgevaardigde leden in de categorie bedrijfsgebouwd niet zijn vertegenwoordigd.
Dat maakte het Waterschap bekend. Oud-Gedeputeerde Ger Driessen en Rein Dupont nemen namens de aan het CDA gelieerde partij Waterbelang deel aan het dagelijks bestuur. Har Frenken is namens de agrariërs vertegenwoordigd en Joke Kersten namens de natuurpartijen.

Onderhandelingen

De coalitieonderhandelingen zijn gevoerd door Rein Dupont van Waterbelang, de partij die tijdens de verkiezingen op 18 maart verreweg de meeste stemmen kreeg. Met de brede coalitie van vier fracties vullen de partijen twintig van de 25 bestuurszetels: vier in het dagelijks bestuur, zestien in het algemeen bestuur.

Gezuiverd rioolwater

De nieuwe coalitie wil snel werk maken van de Europese Kaderrichtlijn Water waar de waterschappen uiterlijk voor 2027 aan moeten voldoen. "We willen binnen de coalitieperiode van de komende vier jaar voldoen aan de eisen voor de kwaliteit van het gezuiverd rioolwater dat in beken geloosd wordt", legt formateur Rein Dupont van Waterbelang uit.

Minder belasting

In samenspraak met gemeenten wil het Waterschap Peel en Maasvallei ook zorgen dat het aantal riooloverstorten, waardoor bij hoosbuien rioolwater direct in beken en rivieren stroomt, wordt teruggebracht. Door samenwerking met gemeenten en WML wil de coalitie bovendien besparen op kosten waardoor rioolheffing, drinkwater en waterschapsbelasting goedkoper worden.
Twee weken terug zijn de nieuwe bestuursleden beëdigd, op 22 april worden de nu voorgedragen leden voor het dagelijks bestuur gekozen. Op 1 januari 2017 fuseren de twee Limburgse waterschappen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!