1Lunch: Waar is de Limburgse oliebol gebleven?

© Istock
* Dronken vrachtwagenchauffeur veroorzaakt dodelijk ongeluk* Gans Niels weer gelukkig in de liefde* De vuurpijlen en knallers kunnen weer gekocht worden

Dronken vrachtwagenchauffeur veroorzaakt dodelijk ongeluk

?De vrachtwagenchauffeur die op de Duitse A61 een politieagente doodreed, had teveel gedronken. Hij had tussen de 8 en 14 glazen alcohol op, goed voor meer dan twee promille aan alcohol in zijn bloed, zo meldt de Duitse politie. De vrachtwagen viel al op de A74 bij Venlo op vanwege zijn rijgedrag. Lees hier verder.
© Track88
Gedeelde tweede plaats voor 2017
Het afgelopen jaar is het op een na warmste jaar in Limburg dat sinds de Tweede Wereldoorlog is gemeten. Alleen het jaar 2014 was warmer. Op het KNMI-meetpunt van Maastricht-Aachen Airport komt de gemiddelde jaartemperatuur uit op 11,2 graden en dat is, samen met de jaren 2007 en 2011, goed voor een tweede plaats.
Lees hier verder.
Gans Niels weer gelukkig in de liefde
Goed nieuws over Niels, de bekendste gans van Limburg: hij heeft weer geluk in de liefde gevonden. Niels kwam in het voorjaar in het nieuws, omdat hij elke dag bij een rotonde in Maasbree stond, op de plek waar ooit zijn vrouwtje stierf. Nu heeft hij dus een nieuw vrouwtje en is hij aangesloten bij een groepje ganzen.
Lees hier verder.
© Gans Niels Maasbree
De vuurpijlen en knallers kunnen weer gekocht worden
Vanaf donderdag tot en met zaterdag kan weer vuurwerk worden gekocht. Op zondag, oudjaarsdag, zijn vuurwerkwinkels dicht. Vooral zwaarder en duurder siervuurwerk lijkt dit jaar populair te zijn. In 2016 werd voor circa 68 miljoen euro aan vuurwerk verkocht. De vraag naar knalvuurwerk is redelijk stabiel, na een daling in de afgelopen jaren.
Lees hier verder.

Waar is de Limburgse oliebol gebleven?

Wie in Limburg een lekkere oliebol wil verorberen, heeft volgens de jaarlijkse test van het Algemeen Dagblad een probleem. In de top-75 van de AD Oliebollentest komt namelijk geen enkele Limburgse zaak voor. De Limburgse oliebolliefhebber kan het beste zijn of haar slag slaan in Helmond, bij de 'Gebakkroam'. Die zaak eindigde als dertigste op de lijst. Lees hier verder.