Meisje (9) bekneld in achtbaan Toverland

Een 9-jarig meisje kwam met haar voet vast te zitten tussen het treintje van de Booster Bike en een houten platform. Ze raakte daarbij gewond aan haar been.
Het ongeval gebeurde zondag in attractiepark Toverland in Sevenum. Dat schrijft pretparkwebsite Looopings.

Booster Bike

De Booster Bike is een attractie waarin passagiers voorovergebogen op motoren zitten. De karretjes worden met 75 kilometer per uur afgeschoten.
Het meisje had haar voet nog niet in de beugel zitten toen de attractie begon te rijden. Haar voet kwam daardoor klem te zitten tussen een houten stationsplatform en de motor.

Decoupeerzaag

Om het meisje uit haar benarde positie te bevrijden, moest met een decoupeerzaag een deel van het stationsplatform gezaagd worden.
Het meisje is naar het ziekenhuis gebracht. Haar been zit in het gips.

Voorkomen

Volgens de oom van het meisje had het ongeval voorkomen kunnen worden als de medewerkers van het attractiepark beter hadden opgelet. "Ze hebben de trein laten gaan zonder dat haar rechterbeen was vergrendeld. Haar voet is meegesleept tussen de trein en het station. Gelukkig is ze haar voet niet kwijt", schrijft hij op een forum.
De oom roemt wel de snelle reactie van de bedrijfshulpverleners. "Binnen tien minuten was de zaag er. We zijn uiteindelijk allemaal goed opgevangen."
© Looopings
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!