Extra mogelijkheid om DNA af te staan in zaak Verstappen

© 1Limburg/WhatsApp
Er komt een extra mogelijkheid voor mannen uit de omgeving van Heibloem om DNA af te staan. Daarnaast zijn er drie nieuwe locaties geopend om wangslijm af te staan.
De mannen uit Heibloem kunnen op 15 maart terecht op het politiebureau in Heythuysen. Dit meldt de gemeente Leudal.

Ziekte

De meeste mannen in de omgeving van Heibloem hebben al DNA afgestaan. Een klein aantal mannen kon eerder niet komen, bijvoorbeeld door ziekte. De politie hoopt op deze manier dat deze mannen alsnog DNA komen afstaan.

10.660 mannen

In totaal hebben op dit moment al 10.660 mannen DNA afgestaan, zo blijkt uit de voorlopige opkomstcijfers van de politie. Volgende week is de laatste week dat er DNA wordt afgenomen. In die laatste week kunnen mannen met een uitnodiging nog op drie plaatsen terecht: het Icarusgebouw in Heerlen, zorgcentrum Zuyderland in Brunssum en het Patronaat in Kerkrade. Die laatste twee locaties zijn nieuw.
In totaal kregen 21.500 mannen een oproep om wangslijm af te staan in dit grote verwantschapsonderzoek. Het is een ultieme poging om alsnog te achterhalen wat er met Nicky is gebeurd, en om een mogelijke dader te vinden. Het onderzoek duurt nog tot en met 18 maart.
Luister mee: afname DNA voor onderzoek Nicky Verstappen (9 mrt 2018)