Vechtpartij om 'gratis boodschappen' in winkelcentrum

© ANP
In winkelcentrum Brusselse Poort in Maastricht is een discussie over 'gratis boodschappen' geëindigd in een vechtpartij.
De ruzie begon zondagmiddag rond 13:00 uur in het Jumbo-filiaal in het winkelcentrum en ging buiten verder.

Een 27-jarige man en een beveiliger kregen het daar met elkaar aan de stok. De beveiliger zou een lichte hersenschudding, nekklachten en een dikke lip hebben opgelopen.

Vierde in de rij

De man meende recht te hebben op gratis boodschappen, omdat hij de vierde wachtende in de rij voor de kassa was.Volgens de 'kortewachttijdgarantie' van Jumbo mogen klanten die als vierde in de rij staan, hun boodschappen gratis meenemen.

Discussie

Volgens het winkelpersoneel had de man geen recht op gratis boodschappen. Daarop ontstond een discussie. Het personeel van de supermarkt zou richting de man geschreeuwd hebben, zegt zijn advocaat.

Camerabeelden

De voorzitter van het winkelcentrum in Maastricht ontkent dit. Volgens hem is op bewakingsbeelden te zien dat er niet geschreeuwd is richting de man en dat een medewerker van de supermarkt hem juist netjes te woord stond. Daarbij werd de man medegedeeld dat hij diefstal zou plegen als hij zonder te betalen met de spullen de winkel zou verlaten.

Gratis

De 27-jarige nam de 'gratis boodschappen' daarna toch mee naar buiten. Daar werd de man, die zijn kind op zijn arm droeg, aangehouden door een beveiliger.

Nekklem

De voorzitter van het winkelcentrum zegt dat de beveiliger daar als eerste klappen kreeg. Dat hij als reactie daarop een nekklem toepaste op de man, zoals de advocaat van de man beweert, wordt door hem stellig ontkend. De beveiliger heeft aangifte gedaan tegen de man.

Winkelverbod en aangifte

Na de vechtpartij is de 27-jarige man opgepakt. Hij heeft enkele uren vastgezeten, maar is inmiddels thuis. In het winkelcentrum is hij voorlopig niet meer welkom.

Drie jaar

"De eigenaar van het winkelcentrum heeft hem een winkelverbod opgelegd. Hij mag daar de komende drie jaar niet komen. Dat vind ik buitensporig voor een incident dat gaat om 2,38 euro", aldus de advocaat.

Strafzaak

De politie doet verder onderzoek. De officier van justitie zal bepalen of er nog een strafzaak volgt.
Winkelketen Jumbo wilde niet reageren op het voorval.