Noord-Limburg is beste logistieke regio

© iStock
Noord-Limburg is de beste logistieke regio van Nederland. Dat blijkt uit de Ranking Logistieke Locaties van JLL.
Het noorden van de provincie streeft dankzij de strategische ligging voor internationale distributie alle andere regio's in Nederland voorbij.

Zuid-Nederland

De tweede plaats op de ranglijst is voor Zuid-Limburg, op de voet gevolgd door Zuidoost-Brabant en West-Brabant. De top vijf wordt gecompleteerd door de rest van de provincie Brabant.

Strategische positie

Het logistieke hart van Nederland bevindt zich dus duidelijk in de zuidelijke provincies. De reden hiervoor is de strategische ligging voor internationale distributie en de uitgebreide voorzieningen voor logistieke bedrijven.
"In het zuiden van het land hebben de grote logistieke spelers de Europese klanten binnen handbereik", zegt Bas Geijtenbeek, Head of Industrial & Logistics bij JLL.

Moderne distributiecentra

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat het aantal moderne distributiecentra sterk gestegen is. Deze groei kwam volgens JLL tot stand door het dreigende tekort aan moderne centra en de specifieker eisen die gebruikers tegenwoordig aan de distributiecentra stellen. Hierdoor hebben steeds meer bedrijven een distributiecentrum op maat laten ontwikkelen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!