Provinciebestuur wil Museum Kerkrade meer subsidie geven

Cube Design Museum in Kerkrade. © Afbeelding: Shift Architecture
Het provinciebestuur wil het Museum Kerkrade jaarlijks ruim zes ton meer subsidie geven. Ook zou het dit jaar eenmalig 4 ton extra krijgen.
Dat is één van de voorstellen in de begroting voor 2018.

Succesvol

Volgens CDA-gedeputeerde Ger Koopmans is het museum heel succesvol. Maar om dat vol te houden, is er wel meer geld nodig voor de exploitatie, aldus de gedeputeerde. Het vernieuwde Museum Kerkrade werd in oktober 2015 geopend en bestaat sindsdien uit drie onderdelen.

Subsidie

Maar de provinciale subsidie van 2,7 miljoen euro bleef gelijk. "Achteraf hadden we beter meteen de subsidie aangepast toen het museum een stuk groter werd en er dus meer gebeurde", zegt Koopmans.
Audio: Ger Koopmans over begroting 2018 23 sept 2017

Onderwijs

In de begroting gaat verder 1 miljoen extra naar onderwijs, 1,7 miljoen naar onderzoek over waterveiligheid en 250 duizend euro naar het duurzaam maken van provinciale gebouwen.

Smart Services Campus

Verder is 2,5 miljoen extra uitgetrokken voor de Smart Services Campus in Heerlen en wordt 1 miljoen uitgetrokken voor een project om alle partijen op de arbeidsmarkt beter met elkaar te laten samenwerken.

'Oerdegelijk en gezond'

?Gedeputeerde Koopmans omschrijft de financiële situatie van de provincie als oerdegelijk en gezond. Verder is er ook voor komende coalities genoeg geld beschikbaar om eigen keuzes te maken, stelt Koopmans.
Het Limburgs Parlement bespreekt de begroting 2018 op 3 november.