Chemelot Site gaat over op ledlampen

© Jean-Pierre Geussens
Op de Chemelot Site worden het komend jaar 16 duizenden lampen vervangen door slimme ledlampen. Op die manier wil de site het energieverbruik fors terugdringen.
Ook moet de lichtvervuiling in de avonduren zo worden verminderd. De lampen worden in de fabrieken, maar ook buiten de fabriek geïnstalleerd. Volgens beheerder Sitech, zal hierdoor het energieverbruik minstens 80% lager worden.

TPPL-verlichting

Voor het project wordt zogenoemde TPPL-verlichting gebruikt. Deze lampen voor de industrie zijn veilig, duurzaam, energiezuinig en onderhoudsvrij. De TPPL-lampen zijn ook slim. Elke armatuur meet het lichtniveau in de directe omgeving en bepaalt zelf hoeveel licht er nodig is.

Avonduren

De verlichting is met elkaar gekoppeld en gaat alleen aan als het nodig is. Daardoor zal in de avonduren nauwelijks nog licht op de site te zien zijn. Op dit moment branden de lampen constant. Ook zal de CO2-uitstoot fors dalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!