Het L1NWS van zondag 22 juli

* Vandalisme kost Natuurmonumenten maandelijks duizenden euro's* Sittard start proef met koopzondagen * Wandelen met alpaca's blijkt regelrechte hit

Vandalisme kost Natuurmonumenten Limburg duizenden euro's

Vandalisme kost Natuurmonumenten Limburg duizenden euro's per maand. Regelmatig worden borden vernield, rasters doorgeknipt en toegangspoortjes gesloopt. Dit weekend was het weer raak in Natuurgebied Maasvallei in Meers. Bekijk hier de video.

Sittard start proef met verruiming koopzondagen

De gemeente Sittard-Geleen gaat een proef doen met de verruiming van de koopzondagen in Sittard. Nu mogen de winkels alleen op de laatste zondag van de maand open. Met uitzondering van december en tijdens Sint Rosa. Sittard loopt daarmee uit de pas met de meeste steden. Dat blijkt uit cijfers van Detailhandel Nederland. In bijna 70 procent van de gemeenten mogen de winkels elke zondag open. Bekijk hier de video.

Wandelen met Alpaca's regelrechte hit

Ze zijn lief, schattig, zacht en een échte 'hype' op dit moment. Het is sinds kort mogelijk om met alpaca's te wandelen door het Limburgse land. Dat kan bij Alpaca Mountain in Sweikhuizen bijvoorbeeld. Het uitstapje is een regelrechte hit. Bekijk hier de video.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!