Provincie toont begrip voor schrappen Nature Wonder World

Het provinciebestuur blijft geloof houden in de reden van initiatiefnemer Jean Gelissen om de stekker uit het geplande mega-attractiepark Nature Wonder World in Brunssum te trekken.
Gelissen deed dat omdat hij geen vertrouwen voelde bij de politiek in Brunssum.

Zuurverdiende geld

In een Statencommissie zei PvdA-gedeputeerde Eric Geurts dat hij zich kan voorstellen dat Gelissen zich heeft afgevraagd of Brunssum 'de partner is waarmee ik het aandurf mijn zuurverdiende geld in de waagschaal te stellen'.

Financieel niet haalbaar

GroenLinks-statenlid Andy Rossel staat daar anders in. Die gelooft niet dat Gelissen Nature Wonder World heeft afgeblazen vanwege de instabiele politieke situatie in Brunssum. Maar omdat het financieel niet haalbaar bleek te zijn. Rossel zegt dat Gelissen ook had kunnen wachten tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart. "Een paar maandjes rekken en hopen op meer draagvlak in de raad in plaats van een definitief nee", aldus Rossel.

Lange termijn huwelijk

Maar volgens gedeputeerde Geurts ga je een huwelijk aan voor een hele lange termijn. "Je moet niet elke week afhankelijk zijn van de politieke constellatie in een gemeenteraad', aldus de gedeputeerde." Hij zei ook niet zo gauw een andere plek in Limburg te zien waar het mega-attractiepark alsnog zou kunnen worden gerealiseerd.
Lees ook: 'Afblazen megapretpark Nature Wonder World is waardeloos'

Bijzonder jammer
In de Statencommissie noemden CDA en Volkspartij Limburg het afketsen van Nature Wonder World 'bijzonder jammer'. "Dit was een unieke kans om de regio Parkstad voor de komende honderd jaar op de kaart te zetten", zo stelde Jos van Rey van de Volkspartij Limburg.
Bij Nature Wonder World ging het om een investering van 770 miljoen euro.