Politie Gennep verhuist mogelijk naar Brabant

De verkeersbrug over de Maas tussen Gennep en Oeffelt. © Google Streetview
De politie in Gennep onderzoekt een samenwerking met die in het Brabantse Uden.
Mocht die samenwerking van de grond komen, dan verhuist het politiebureau van Gennep naar Oeffelt, vlak over de Maas bij Gennep aan de Brabantse kant van de rivier. Voor de gemeente is alleen Oeffelt bespreekbaar als Brabantse thuishaven, omdat andere plaatsen in de politieregio te ver weg liggen.

Petitie
Eerder werd bekend dat de politie van plan is om het bureau in Gennep te sluiten. Daarop volgde protest; driehonderd inwoners van Gennep tekenden een petitie om het politiebureau te behouden. Maandagavond werd een informatie-avond gehouden, waarin de politie de plannen toelichtte. Er waren enkele tientallen inwoners aanwezig.

Lees ook: Brabantse en Limburgse politie gaan samen surveilleren
Huisvesting
Mocht de samenwerking met Uden niet slagen, dan blijft er een politiepost in Gennep blijven. "Maar dan wel in een ander pand. In het kader van de bezuinigen heeft de politie als landelijk beleid om haar eigen panden te verkopen en een lokatie te huren", licht burgemeester Peter de Koning van Gennep toe.

Tablet
Hij vindt het belangrijk dat de politie zichtbaar blijft in zijn gemeente. "Eventueel kan er in het gemeentehuis een post worden ingericht. En agenten zullen bovendien worden uitgerust met een tablet om bij mensen thuis aangiften te kunnen opnemen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!