Landgraaf: fusie met Heerlen gebaseerd op drijfzand

© Google Streetview
De gedwongen fusie Heerlen-Landgraaf is kansloos. Dat zegt de gemeente Landgraaf bij de presentatie van haar zienswijze op het herindelingsplan van de provincie.
In de zienswijze stelt de gemeente dat er in de procedure te veel fouten zijn gemaakt. Zo is niet met de gemeente Landgraaf gecommuniceerd, is er geen draagvlak en is er sprake van willekeur omdat Landgraaf wél moet fuseren terwijl Brunssum en Kerkrade dat niet hoeven.

Tegenhouden

Wethouder Freed Janssen van Landgraaf is er daarom van overtuigd dat Provinciale Staten de fusie zullen tegenhouden. "De fusie is gebaseerd op drijfzand. Dat toont onze zienswijze aan."

Noodzakelijk

Landgraaf verzet zich al langer tegen samenvoeging met Heerlen. Volgens Gedeputeerde Staten is die fusie noodzakelijk omdat de gemeenten afzonderlijk in de toekomst hun taken niet meer goed aankunnen.

Ook heeft de regio te maken met grote sociaal-economische problemen, die alleen kunnen worden opgelost met bestuurlijke schaalvergroting.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!