Jeroen Lenaers: 'Grens met Griekenland desnoods dicht'

© ANP/EPA
Europarlementariër Jeroen Lenaers uit Stramproy vindt dat Europa de grens met Griekenland moet sluiten, als dat land zijn dreigement uitvoert om de Europese buitengrenzen te openen.
Dat zei de CDA'er tegen BNR nieuwsradio.

Detentiecentra

De Griekse minister van Defensie dreigde de grenzen voor vluchtelingen open te gooien als Europa niet met meer noodhulp over de brug komt voor de vluchtelingen die via Griekenland Europa binnenkomen. In het land zitten nu zo'n 500.000 vluchtelingen in armzalige detentiecentra. De regering in Athene zou overwegen meer dan de helft van die mensen reisdocumenten te geven, zodat ze kunnen doorreizen naar de rest van de EU.

Onacceptabel

Lenaers vindt dat onacceptabel. Hij zegt dat de Grieken al genoeg hulp krijgen uit Brussel, en dat de meeste vluchtelingen vanuit Griekenland doorreizen naar andere landen binnen de Europese unie.

Ria Oomen

Jeroen Lenaers zit sinds vorig jaar voor het CDA in het Europees parlement. Daarvoor was hij beleidsmedewerker van Ria Oomen uit Maasbracht, die zo'n 25 jaar in het Europees Parlement zat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!