Heerlen wil met reorganisatie 3,5 miljoen besparen

© Erwin Minkenberg
De gemeente Heerlen wil de organisatie flink op de schop gooien. Hiermee wil de gemeente zo'n 3,5 miljoen euro besparen.
De reorganisatie is noodzakelijk om de maatschappelijke problemen in de stad en de regio te helpen oplossen. Donderdag heeft het college van burgemeester en wethouders de hoofdlijnen voor de reorganisatie van de gemeentelijke organisatie vastgesteld.

Plattere organisatie

Een van de maatregelen is het aantal managementlagen van vijf naar drie terug te brengen. Ook wil de stad de werkprocessen en verantwoordelijkheden eenvoudiger en duidelijker maken.

Landgraaf

"De wens om onze organisatie beter af te stemmen op onze maatschappelijke taken was er al langer. Maar dit werd uitgesteld vanwege het onderzoek naar herindeling met Landgraaf", zegt waarnemend burgemeester Emile Roemer in een persbericht. "Nu deze niet doorgaat moeten we de reorganisatie snel oppakken. Duidelijke doelen en uitgangspunten zijn belangrijk om te komen tot een reorganisatie die werkt. Het vaststellen hiervan is een belangrijke eerste stap."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!