Cordon tegen partij Van Rey lijkt doorbroken

© Istock/L1
De Roermondse VVD en DENK sluiten de samenwerking met de LVR van Jos van Rey na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart niet uit.
Ook de Stadspartij heeft vooraf geen 'nee' gezegd tegen de lijst van Van Rey, al heeft die partij wel laten weten dat 'een hoge morele standaard' erg belangrijk is.

Wethouder Van Rey?

Doordat de LVR in ieder geval door deze partijen niet wordt uitgesloten, behoort een coalitie met LVR in Roermond tot de mogelijkheden. Omdat de straf die zowel de rechtbank als het gerechtshof Van Rey oplegden vanwege cassatie is opgeschort, zou de voor corruptie veroordeelde politicus dus tòch wethouder kunnen worden.

Popelen

Vier jaar geleden won de LVR van Jos van Rey met 10 zetels de gemeenteraadsverkiezingen, maar geen enkele partij wilde met Van Rey samenwerken. Dus bleef er niks anders over dan plaatsnemen in de oppositiebankjes. Nu staat de LVR te popelen om de macht over te nemen in het Roermondse gemeentehuis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!