'Krimpregio's ontzien bij reorganisatie Belastingdienst'

De Tweede Kamer vindt unaniem dat bij de reorganisatie van de Belastingdienst voorrang moet worden gegeven aan het behoud van banen bij kantoren in krimpregio's en in gebieden waar weinig werk is.
Daarbij gaat het bijvoorbeeld om Zuid-Limburg met belastingkantoren in Heerlen en Maastricht. Maar ook om de kantoren in Groningen, Emmen en Enschede.

Steun
Een motie van PvdA en ChristenUnie kon rekenen op de steun van alle andere partijen. Dat was opvallend omdat VVD-staatssecretaris Eric Wiebes niets zag in de motie omdat hij de 'ingewikkelde operatie niet wilde belasten met een extra doel'. Verder dan dat hij oog zou houden voor spreiding over het land wilde hij niet gaan. Maar daar denkt de Tweede Kamer dus anders over.

Vijfduizend verliezen hun baan

Bij de reorganisatie van de Belastingdienst verliezen vijfduizend medewerkers hun huidige baan. Dat is één op de vier personeelsleden. Het is de bedoeling dat zij binnen drie tot vijf jaar een andere baan hebben binnen de Rijksoverheid, als het kan binnen de Belastingdienst.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!