Da Vinci: 'Verbaasd en verbijsterd' na verlies tweede ster

© Facebook Da Vinci
Eigenaar Petro Kools van restaurant Da Vinci in Maasbracht kreeg het bericht over het kwijtraken van de tweede ster niet maandagmorgen, maar afgelopen zaterdag al via de telefoon.
"Verbaasd en verbijsterd waren we over het nieuws", laat de eigenaar weten.

Niet naar Amsterdam

Het teleurstellende nieuws is de reden dat Kools en chef Margo Reuten maandag niet zijn afgereisd naar het Michelin-gala in Amsterdam. "We wilden aanvankelijk eerst gewoon in de auto stappen, maar deze dag moet een feestje zijn voor de winnaars", zegt Kools.

Goede champagne

Bij de pakken neerzitten doen ze niet. "Da Vinci staat al 25 jaar voor kwaliteit. We zitten iedere avond vol en gasten reageren nog altijd even positief. Daar doe je het toch voor. We respecteren de beslissing van Michelin. Hun waardering heeft ons veel gebracht. We blijven echter gewoon doen waar we goed in zijn."
De eigenaren zijn dinsdag met een klein groepje personeel bij elkaar gekomen. Kools: "We zitten hier met een goed glas champagne en gaan gewoon weer aan de slag."

Sterrenregen

Maandag werden de Michelin-sterren voor komend jaar uitgereikt. In Limburg was er buiten het verlies van Da Vinci geen verandering. Limburg telt nu tien restaurants met één ster en één restaurant met twee sterren.