Vandaal rooft auto-emblemen in Geleen (en wordt gefilmd)

© Istock
Verschillende auto's in Geleen zijn in de nacht van woensdag op donderdag van hun emblemen beroofd.
De vandaal hield huis in de wijk De Kluis.

Kia, Mercedes, VW

Er komen meldingen uit allerlei straten. Op de Bilderdijkstraat bijvoorbeeld werden in ieder geval van een Kia en een Mercedes merktekens van de velgen gesloopt. Volgens een bewoner zijn alleen de auto's die op grind geparkeerd stonden gespaard. Op de Hustinxstraat werd een Volkswagen op dezelfde manier van zijn identiteit gestript.

Van die laatste actie zijn camerabeelden gemaakt die op Facebook staan. Daarop is te zien hoe een waarschijnlijk jonge man met een petje rond de auto loopt en hurkt bij de wielen.
Spaubeek en Neerbeek
Ook uit kleinere plaatsen in de omgeving komen meldingen van vernielingen en emblemenroof, onder meer uit Spaubeek en Neerbeek.

Hiphop?
Wat de vandaal met de auto-emblemen moet is de natuurlijk vraag. Het kan natuurlijk ordinaire vernielzucht zijn, of iemand die een verzameling op illegale wijze compleet wil krijgen. Maar misschien is hij zelfs op zoek naar mode-accessoires. Ooit was het in hiphopkringen namelijk modieus om met een Volkswagenlogo om je nek rond te lopen. Al hebben we het dan wel over de late jaren '80.