Flinke waterschade voor turnhal in Oirsbeek

© iStock
Opnieuw is er een stevige tegenvaller voor de turnhal in Oirsbeek. Er is waterschade en het herstel daarvan gaat zo'n 54.000 euro kosten.
Het is onduidelijk wanneer de waterschade - in de beweegruimte en in de kleedruimte van de turnhal - is ontstaan. Ook is niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor de sporters.

Schimmel en schade

De shade is waarschijnlijk ontstaan doordat de terugslagklep in de waterafvoer vermoedelijk onvoldoende heeft gewerkt. Het water heeft gezorgd voor schimmelvorming en schade aan de sportvloer en de houten scheidingswand.
Er zijn klachten van geuroverlast door schimmel binnengekomen.

Gebouw wordt hersteld

Het gemeentebestuur heeft daarom deze maand het besluit genomen om het aangetaste gebouw te herstellen. Dit om de geuroverlast aan te pakken, maar ook om te voorkomen dat gebruikers van de hal ziek worden door de situatie.
Zo moeten bijvoorbeeld de bestaande sportvloer, platen en wandlijsten worden vervangen. Aan de begeleiding van de herstelwerkzaamheden is Schinnen ook geld kwijt.

Huurprijs omhoog

De hal werd in januari 2012 geopend, de bouw kostte 2,8 miljoen euro. In de afgelopen jaren zijn in de politieke arena zorgen geuit over de exploitatie van de turnhal. Zo draaide de hal in het eerste jaar een verlies van bijna 1 ton.
Afgelopen najaar wilde wethouder Roy van der Broek de huurprijs van de hal voor sportclub SVO met ingang van dit kalenderjaar verhogen met bijna 25.000 euro. Deze verhoging is echter een half jaar uitgesteld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!