'Angstcultuur binnen OM Limburg'

De Onderzoeksraad Integriteit Overheid (OIO) onderzoekt of er sprake is van een angst- en afrekencultuur bij het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg.
Die zou gevaar vormen voor het goed functioneren van de openbare dienst.

Dat melden de Limburgse kranten dinsdag. Onder meer hoofdofficier Roger Bos en de parketleiding worden doorgelicht door het OIO.

Arbeidsconflict
Twee medewerkers van het OM hebben aan de bel getrokken: een officier van justitie en een medewerkster Beleid en Strategie. Zij zijn allebei verwikkeld in een arbeidsconflict. Beiden willen niet reageren. In een eerste reactie laat het College van procureurs-generaal weten de brief van de OIO te hebben ontvangen.

In gesprek
"Het college neemt dergelijke signalen altijd serieus. We gaan op korte termijn met de Onderzoeksraad in gesprek." De inspectie richt zich ook op mogelijke financiële belangenverstrengeling. De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het OM in Limburg wordt al sinds 2013 gehouden in Lumière Cinema in Maastricht. De zakelijk directeur van deze bioscoop is de man van het hoofd Beleid en Strategie van het OM Limburg.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!