Schoenwinkelketen House of Shoes failliet

© iStock
Schoenwinkelketen House of Shoes met twee Limburgse vestigingen is dinsdag failliet verklaard.
Dat heeft een woordvoerster van de rechtbank in Den Bosch woensdag gezegd. Het bedrijf heeft 27 winkels in heel Nederland en het hoofdkantoor in Nieuwkuijk. De Limburgse vestigingen zijn in Venray en Echt.

Gesloten

De schoenenketen laat op Facebook en Twitter weten dat alle filialen en de webwinkel gesloten zijn. Olaf Poorthuis van Van Iersel Luchtman Advocaten is aangesteld als curator. De mogelijkheden voor een doorstart worden onderzocht.

Doorstart

Het is niet de eerste keer dat House of Shoes in de financiële problemen is gekomen. In 2012 ging het bedrijf ook al failliet. Toen maakte het bedrijf met minder winkel een doorstart.

Meer bedrijven in problemen

Eerder deze week werd bekend dat winkelketen Schoenenreus uitstel van betaling had gekregen. Ook bedrijven als Mexx en Halfords vroegen uitstel van betaling aan. Curatoren van Halfords maakten dinsdag bekend dat er het bedrijf met 52 winkels een doorstart maakt.
V&D verkeert eveneens in financiële problemen en wil fors in de kosten snijden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!