Scholiere uit Meijel maakt pak voor Kamerlid op Prinsjesdag

© ANP
De Gouden Koets is er dinsdag op Prinsjesdag toch een beetje bij. Deze zit namelijk verwerkt in een maatpak voor Tweede Kamerlid Dennis Wiersma, ontworpen door mbo-scholiere Noah Strijbos uit Meijel.
De echte gouden Koets is in onderhoud. Dat bracht Noah en mede-scholiere Bo Broels op het idee een afdruk van de gouden koets te verwerken als voering van de jas.

Laatste aanpassingen

Beide modewerpsters in spé zijn dinsdag in Den Haag om het Kamerlid goed te kleden voor Prinsjesdag. Maandag kwam Wiersma naar hun school in Eindhoven voor de laatste aanpassingen.

Vakwedstrijd

Wiersma wil met de actie aandacht vragen voor het talent dat in het middelbaar beroepsonderwijs zit. Hij kwam bij Noah uit omdat zij dit jaar Nederlands kampioen werd bij een vakwedstrijd voor mbo'ers.

Rode loper

Noah noemt het een hele eer dat ze het pak heeft mogen maken. "Dan ben ik heel trots als ik zie dat hij daar over de rode loper wandelt. Dat is mijn maatpak, denk ik dan."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!