Hudson's Bay opent winkel in Limburg

Het Canadese warenhuisconcern Hudson’s Bay krijgt een vestiging in Limburg.
Naar verwachting gaat de winkel in Maastricht rond de zomer komend jaar open.

V&D-gebouw

Hudson's Bay strijkt neer in het vijf verdiepingen tellende voormalige V&D-gebouw aan de Grote Staat. De verbouwing van het kolossale pand, eigendom van vastgoedinvesteerder IEF Capital in Amsterdam, gaat vermoedelijk al binnen enkele weken van start. Het gebouw heeft een vloeroppervlak van zo’n 13.000 vierkante meter.
Welk type
Onduidelijk is nog om welk type warenhuis van Hudson's Bay Company het in Maastricht gaat. Volgens goed ingevoerde bronnen betreft het vrijwel zeker de meest luxueuze variant (Hudson’s Bay). Andere opties zijn Saks Off 5th (luxe discounter) of een filiaal van de Belgische dochterketen Galeria Inno.

Lees nu online bij De Limburger: 'Dit lijkt in niets op V&D’

Venlo en Roermond

HBC had al vóór de sluiting van V&D het oog laten vallen op verschillende panden van het failliete warenhuis. In Limburg zou het - behalve Maastricht - gaan om de voormalige V&D’s in Roermond en Venlo.
In Roermond worden volgens wethouder Angely Waajen regelmatig gesprekken gevoerd met diverse marktpartijen over een nieuwe bestemming voor het pand aan het Munsterplein. In Venlo zijn nog geen nieuwe ontwikkelingen, zegt wethouder Stephan Satijn.
Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!