Nieuwe ontwikkelingen in moordzaak Sittardse loungebar

© L1
In de moordzaak rond Abderahim Maihouane, die vorig jaar in april werd doodgeschoten in loungebar Tropicana in Sittard, is nieuw bewijs gevonden.
Zo zijn er onder de nagels van het 26-jarige slachtoffer DNA-sporen gevonden van verdachte Abbas Al-S.

Erfelijk materiaal

Naar aanleiding van het aangetroffen erfelijke materiaal heeft de rechtbank Limburg vrijdag besloten dat hij de komende tijd vast moet blijven zitten, zo meldt De Limburger. De DNA-sporen kunnen volgens de advocaat van de verdachte, Peer Szymkowiak, daarentegen door middel van een hand of omhelzing, ook door iemand anders zijn overgedragen.

Neergeschoten

Maihouane werd vorig jaar na een ruzie neergeschoten in de toiletruimte van de zaak aan de Tudderenderweg. Hij raakte gewond en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Zwijgen

Het duurde niet lang voordat Abbas Al-S in beeld kwam als verdachte. Hij sloeg na de schietpartij op de vlucht en ging naar het buitenland. Toen hij hoorde dat hij van de moord werd verdacht, besloot hij na overleg met zijn advocaat terug te keren naar Nederland. Op 21 september werd hij op Schiphol aangehouden. Zijn belofte om een verklaring af te leggen, is hij niet nagekomen. Zo zweeg hij vrijdag tijdens een tussentijdse zitting in Maastricht.

Geruchten

Peer Szymkowiak, is van mening dat het politiedossier grotendeels is gebaseerd op "geklets, achterklap en geruchten". Zo zouden de moordverdachte en het slachtoffer, die beiden in de loungebar zijn geweest, ruzie hebben, zou Al-S een wapen bij zich hebben gedragen en zou het slachtoffer voor zijn dood de bijnaam 'Iraki' van de verdachte hebben genoemd.
Binnenkort worden onder meer de baruitbaatster en twee familieleden opnieuw verhoord.

Lees hier alles over de moord op Abbi Maihouane.