Warme tropennacht in Limburg

© iStock
Wat was het warm vannacht! Op de meeste plaatsen in Limburg werd het niet kouder dan 20 à 21 graden. Net geen Limburgs record.
Eén zomernacht, precies zeventig jaar geleden, was het in Maastricht nog veel warmer. In de bloedhete zomer van 1947 bleef de temperatuur in de nacht van 28 op 29 juli namelijk steken op maar liefst 26 graden.

Twintig graden

Zo warm werd het dit keer niet. Op de meeste plaatsen bleef het 20 à 21 graden. Alleen in de kop van Noord-Limburg en in de Zuid-Limburgse dalen zakte de temperatuur iets onder de twintig graden, maar verder bleef het overal vooral warm.

Zomers warm

Tijdens de laatste twee dagen van juli wordt het mogelijk net zomers warm, met 25 graden. Daarmee komt het aantal zomerse dagen deze maand uit op 14, iets boven de norm (12). Juli is daarmee iets warmer dan normaal. Woensdag 19 juli, de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse, was met 30 tot 32 graden de warmste dag van deze maand.

Eindelijk regen

Na drie kurkdroge maanden viel er in de tweede helft van juli eindelijk weer regen van betekenis. In delen van de gemeente Venray kwam er deze maand ongeveer 140 millimeter water uit de lucht vallen, ongeveer het dubbele van normaal.
De maand augustus begint, net als de laatste dagen van juli, zomers warm. Maar er kunnen ook enkele buien vallen. Lees de uitgebreide weersverwachting voor Limburg.