Parkeren op vliegvelden fors duurder, behalve in Maastricht

© iStock
Op de meeste luchthavens wordt parkeren elk jaar duurder. Maastricht Aachen Airport is echter een uitzondering. Daar daalde het parkeertarief in vijf jaar tijd met 8 procent.
Dat blijkt uit onderzoek van reiswebsite vliegveldinfo.nl, dat de parkeertarieven vergelijkt van de zestien luchthavens in Nederland, België en Duitsland die Nederlanders en Vlamingen het meest gebruiken.

Parkeren

Met name de parkeertarieven van de grote luchthavens stijgen hard. Zo betalen reizigers op Schiphol 95 euro voor 7 dagen, een stijging van 19 procent. Ook op Eindhoven Airport, de tweede luchthaven van Nederland, is het parkeertarief flink gestegen, met 34 procent, naar 67 euro voor een week.
Ter vergelijking: op Maastricht Aachen Airport moet je 55 euro neertellen om je auto een week te parkeren. Dat is een daling van 8 procent ten opzichte van vijf jaar geleden.

Buitenland

In Duitsland en België stegen de tarieven voor het parkeren op vliegvelden nog harder. Reizigers betalen in Luik bijvoorbeeld twee keer zoveel als vijf jaar geleden, namelijk 90 euro. Op Weeze Airport stegen de prijzen met 11 procent, naar 47 euro voor 7 dagen.
Op Düsseldorf Airport bleven de parkeertarieven gelijk. Daar kost het parkeren van de auto voor een week 39 euro.