Ontploffing Heerlen: fotograaf krijgt nieuws op zijn hoofd

Fotograaf Marcel van Hoorn aan het werk in Heerlen. © Focuss22
Persfotograaf Marcel van Hoorn was maandagochtend even boodschappen doen toen het nieuws bovenop zijn hoofd viel.
De fotograaf uit Heerlen wilde een krantje halen bij de PLUS supermarkt in zijn woonplaats toen op hetzelfde plein een flatgebouw explodeerde.

Spiegel op zijn kop
"Ik stond bij de kassa en hoorde een enorme knal", vertelt Van Hoorn. "Toen kreeg ik plots een plaat op mijn kop, zo'n spiegel die boven de kassa hangt."

Aan het werk
De fotograaf schrok wel, maar wilde daarna meteen aan het werk. "Ik dacht: ik moet naar buiten, ik moet mijn camera's hebben! Maar de deur kon niet open, toen ben ik via de achteruitgang naar mijn auto gerend."

Van Hoorn, die als freelancer werkt voor het ANP en Dagblad de Limburger, ging buiten meteen aan de slag om de enorme ravage vast te leggen.
Enorme ravage na de explosie in Heerlen, vastgelegd door fotograaf Marcel van Hoorn. © ANP/Marcel van Hoorn
Schaafwond
De lichte hoofdpijn hield hem daarin niet tegen. "Ik heb geloof ik wel een schaafwond op mijn hoofd", zegt de fotograaf. "Het bloedde wel een beetje, maar het valt gelukkig mee. Aspirientje erin en door."

Omwonenden geschrokken
De explosie deed de wijk maandagochtend op zijn grondvesten schudden. Talloze omwonenden van de Heerlense Van Weerden Poelmanstraat schrokken zich wezenloos.

Winkelpanden

Ook een aantal winkelpanden op het pleintje raakte flink beschadigd. "Ik trof een enorme ravage aan", aldus de uitbater van de lokale drogisterij.

Drie gewonden

Drie mensen raakten maandagmorgen bij de ontploffing gewond. Een stratenmaker moest naar het ziekenhuis, de twee anderen werden bij een huisarts in de buurt behandeld.
De PLUS supermarkt blijft in elk geval tot en met woensdag gesloten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!