Belangrijke dag voor politiemol: rechter doet uitspraak

Politiemol Mark M.
De vermeende politiemol Mark M. uit Weert hoort maandag welke straf hij krijgt.
De rechter doet dan namelijk uitspraak in de strafzaak tegen de Weertenaar.

Illegale verdiensten

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf van vijf jaar tegen M. geëist. Ook mag M., als het aan justitie ligt, tien jaar lang geen openbaar ambt uitoefenen. Daarnaast moet hij zijn illegale verdiensten weer inleveren, vindt justitie. Volgens het OM is er bewijs in overvloed dat M. zijn ambt misbruikte om criminelen tegen betaling van informatie te voorzien.

Abonnee-service

De politiemol wordt ervan beschuldigd dat hij op grote schaal criminelen op de hoogte hield over politie-onderzoeken. Volgens het OM had M. daarvoor een soort 'abonneeservice', waarmee hij in de loop der jaren ruim 750.000 euro zou hebben verdiend. Hij zou 48 klanten hebben gehad, al worden er maar drie afnemers vervolgd.

Hoog van de toren

Advocaat Jan-Hein Kuijpers noemde de strafeis van vijf jaar cel tegen zijn cliënt een 'afschuwelijke eis.' Maar verbaasd was hij destijds niet. "Dit was te verwachten, omdat de officieren in deze zaak altijd hoog van de toren hebben geblazen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!