Omgekomen scooterrijders zijn twee jongens van 14

© Arnaud Nilwik
De twee scooterrijders die zondagavond laat in Geleen om het leven kwamen nadat ze werden geschept door een trein, zijn twee jongens van 14.
De jongens komen uit Brunssum en Heerlen. De politie heeft de identiteit van de slachtoffers bevestigd.

Scooter niet gestolen

De politie liet verder weten dat de scooter waarop de jongens reden niet gestolen was. Ook was er -in tegenstelling tot geruchten op internet- geen sprake van een straatrace. "We willen natuurlijk heel graag weten wat de jongens, die nog helemaal niet op een scooter mogen rijden, daar deden rond middernacht", aldus een woordvoerder van de politie.
Rode licht
Het ongeval gebeurde zondagavond rond middernacht bij de spoorwegovergang aan de Beekstraat in Geleen. De twee jongens negeerden volgens de politie het rode licht en de slagbomen.

Slachtofferhulp
In de intercity die de scooter schepte, zaten op dat moment nog tien mensen. Zij werden onder begeleiding uit de trein gehaald. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld, net als voor andere ooggetuigen van het ongeluk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!