GroenLinks maakt zich zorgen over Limburgs natuurbeleid

De Geul in het Heuvelland. © iStock
GroenLinks in het Limburgs Parlement maakt zich grote zorgen over het natuurbeleid van de provincie.
Uit een recente brief van het provinciebestuur blijkt dat er via het provinciefonds van het Rijk vanaf 2018 6,7 miljoen euro minder wordt uitgekeerd voor de natuur in Limburg.

Enorme korting

Dat bedrag was in 2017 iets meer dan 37 miljoen en wordt nu ruim 30 miljoen. Via schriftelijke vragen wil GroenLinks daarom weten wat de gevolgen zijn van 'deze enorme korting van 18 procent'.

Rapport

Ook verwijst de fractie naar een rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving van een half jaar geleden. Daarin staat dat Limburg minder ambieert dan wenselijk is op het gebied van natuur, aldus fractievoorzitter Carla Brugman.

Provinciaal geld

Wat GroenLinks betreft moet er extra provinciaal geld naar natuur gaan. Bij de begrotingsbehandeling in november gaat zij dat zeer waarschijnlijk ook voorstellen.

Bezuinigingen

Dat het Rijk minder geld geeft voor natuur, heeft te maken met eerdere bezuinigingen en het overhevelen van de uitvoering van het natuur- en landschapsbeleid naar de provincie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!