1Lunch: Succes voor inzamelingsactie klarinet Emil Szarkowicz

© L1
* Chemelot-fabrieken gaan weer van start* Keiharde oplichting met fout bezorgde pakketjes* Guido's Orchestra sluit deal met Kerkrade

Keiharde oplichting met fout bezorgde pakketjes

In Venlo worden mensen de laatste weken opgelicht. Ze krijgen een pakketje dat ze helemaal niet hebben besteld. Wanneer dan iemand aan de deur komt om zijn 'fout bezorgde' pakket op te halen begint de trammelant. Wanneer je het pakketje geeft, bestaat de kans dat je later een betalingsherinnering. Dit omdat er nooit voor het pakketje is betaald. En volgens de politie ben jij dan aansprakelijk. Opletten dus. Lees hier meer.
Chemelot-fabrieken gaan weer van start
Alle fabrieken op het Chemelot-terrein in Sittard-Geleen moeten aan het einde van de dag weer opgestart zijn. Dat laat een woordvoerder van het chemiepark weten. Ze moeten één voor één worden opgestart volgens strakke protocollen. Gisteren werden 45 fabrieken stilgelegd door een grote storing aan de centrale watersysteem. Lees hier meer.
© Ruud van Broekhoven/L1
Succes voor inzamelingsactie klarinet Emil Szarkowicz
De crowdfundingsactie voor de kapotte klarinet van Emil Szarkowicz is geslaagd. Het streefbedrag was 2000 euro, maar inmiddels is er 2600 euro opgehaald. De klarinet werd afgelopen weekend gestolen in een frituur na een optreden tijdens het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes, maar werd kapot teruggebracht. Het overschot gaat geschonken worden naar een goed doel. Lees hier meer.
Guido's Orchestra sluit deal met Kerkrade
Wat André Rieu al jaren doet in Maastricht, gaat Guido Dieteren nu ook proberen in Kerkrade. De orkestleider en violist staat komende drie zomers met een grote show op de Markt. Guido`s Orchestra verzorgde afgelopen twee jaar ook al grote optredens in de stad. Vanwege het succes is er nu een overeenkomst gesloten met de gemeente. Lees hier meer.
Het optreden van Guido's Orchestra in Kerkrade. © Twitter/Guido's Orchestra
Afscheidsviering bisschop Frans Wiertz live op tv
De afscheidsviering van Frans Wiertz als bisschop van Roermond wordt op live uitgezonden op L1. Wiertz neemt op 9 december, een week na zijn 75ste verjaardag, afscheid. Hij is dan 24 jaar bisschop geweest. Lees hier meer.