'Blerick verwaarloosd door gemeente'

Bloemen in Blerick na de moord op Ömer Köksal in november 2017 © L1 / Nils Rompen
De gemeente Venlo heeft het stadsdeel Blerick jarenlang te weinig aandacht gegeven, vinden raadsleden Rob Pijpers (VVD) en Ton Heerschop (SP).
Beide raadsleden tonen zich in de uitzending van AvondGasten kritisch over het gevoerde beleid rondom 'dossier Blerick'.

Harder werken
Heerschop vindt het niet vreemd dat buurtbewoners het vertrouwen in de gemeente verliezen. "De mensen voelen zich terecht in de steek gelaten na de hevige criminaliteit van de afgelopen maanden. We zullen als gemeente vele tandjes harder moeten werken om het vertrouwen terug te winnen."

Verwaarloosde wijk
De wijk Vastenavondkamp is even de kern van alle ellende, na de dood van Ömer Köksal. Hij werd woensdag op klaarlichte dag neergeschoten in de wijk. Een wijk die volgens het Venlose VVD-raadslid Rob Pijpers verwaarloosd wordt.
Weinig aandacht
Volgens Pijpers heeft de gemeenteraad de wijk de afgelopen jaren veel te weinig aandacht gegeven. "Daarom zie je onder meer dat basisscholen met verschillende problemen kampen, zoals taalachterstand en problemen met een culturele achtergrond." De sociale woningbouw werd overgedaan aan huisjesmelkers. Zij stallen vaak seizoensarbeiders in de woningen, waardoor de homogeniteit in de wijk ver te zoeken is.

Drugsrunners
"Ook zijn er drugsrunners en veel hangjongeren", zegt het Pijpers. Volgens het raadslid is er daardoor een gevoel van onveiligheid ontstaan. Volgens Pijpers moet de gemeente fors investeren in de wijk. Hij verwacht dat het een kwestie van de lange adem is. "Maar ieder begin is er één. Het is hard nodig en dat is nu wel
De hele uitzending van AvondGasten is te zien op L1.nl/avondgasten