Kritiek op gebiedsvisie wijken Geleen-Zuid en Kluis

© Harry Fluks
De gebiedsvisie voor de wijken Geleen-Zuid en Kluis is volgens coalitiepartij CDA onvolledig.
Volgens de partij wordt er alleen maar uitgegaan van het bezit van woningcorporatie ZOWonen. Dat zegt CDA-raadslid Ursula Wijnen.

Sloop of renovatie

Ze vreest dat de eigen visie ontbreekt en is daarnaast van mening dat de gemeente niet verantwoordelijk moet zijn voor de bouwkundige staat van het bezit van ZOWonen. In de gebiedsvisie voor beide wijken staat dat oude appartementen en portiekwoningen door de woningcorporatie gesloopt of gerenoveerd worden. Dit omdat het woningaanbod niet meer aansluit op de marktvraag.

'Grote onrust'

"Wij willen graag weten om welke en om hoeveel woningen het gaat", zegt Wijnen. "In de wijken heerst grote onrust omdat er vooralsnog geen duidelijkheid is over het toewijzingsbeleid en of er sprake is van een terugkeergarantie voor de huidige bewoners. Verder ontbreken in de gebiedsvisie speerpunten zoals oplossingen voor demografische opbouw van de wijken, het ontbreken van sociale cohesie en de inrichting van de openbare ruimte", aldus het raadslid.
Coalitiepartijen GOB en D66 zijn het grotendeels eens met het CDA.

Duidelijkheid

Verantwoordelijk wethouder Ruud Guyt (PvdA) laat weten dat dit voorjaar duidelijk moet zijn om welke woningen het gaat en om hoeveel. Volgens de wethouder wordt daarbij rekening gehouden met de vergrijzing en krimp in de wijken. Hij laat verder weten dat de gemeente zich vooral bezig gaat houden met de inrichting van de openbare ruimte en infrastructuur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!