Steekpartij Rimburg: 'Hoorden vaak gehuil en geschreeuw'

© Beeldbank Limburg
Een dag na de steekpartij in Rimburg is de buurt nog in shock. "Ik was helemaal in paniek", zegt de 10-jarige Belize Peters.
Dinsdagavond liet een 65-jarige man, een oud-bewoner van de Broekhuizenstraat, een spoor achter van vernieling en stak daarbij een man en een vrouw neer. De man werd zwaargewond met een traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook de vrouw raakte gewond.
Inmiddels zijn zowel de vrouw als de man weer aanspreekbaar.

Gehuil en gejammer

De verdachte is een voormalig bewoner van de straat. In de jaren dat hij er nog woonde, hebben de bewoners meer dan eens hun zorgen geuit. "We hoorden midden in de nacht vaak heel hard gehuil en gejammer", zegt over buurvrouw Bianca Groeneveld. "Het was duidelijk dat er iets aan de hand was en dat hebben we gemeld bij de wijkagent."
Dinsdagavond ging het mis. "Toen mijn vader het zag, rende hij erop af om te helpen. Ik zag niet precies wat er gebeurde, en mijn oma zei dat ik beter niet kon kijken. Achteraf hoorde ik dat de man een groot mes bij zich had", zegt Groenevelds dochter Belize Peters. "Het was heel heftig."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!