Politieagent slaat agressieve festivalganger knock-out

© Istock
Een politieagent heeft een forse klap uitgedeeld aan een agressieve verdachte. De man raakte daardoor buiten bewustzijn.
De klap werd uitgedeeld op het politiebureau in Heerlen. De verdachte werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie had de 23-jarige man uit Maastricht zich meerdere keren gewelddadig gedragen rondom zijn aanhouding.

Vervelend gedrag

De man was zaterdag aanwezig bij festival Essential Outdoor. Daar was hij van het terrein verwijderd, omdat hij zich vervelend gedroeg. De man, die vermoedelijk zwaar onder invloed van alcohol en drugs was, bleef terugkomen naar het festivalterrein nadat hij was weggestuurd.

Hij was boos dat dit was gebeurd en richtte zijn woedde op de beveiliging. Daarbij deelde hij een klap uit aan een van de beveiligers.

Been en gezicht

De politie kwam erbij en heeft de man aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig, zegt de politie. De verdachte probeerde een agent in het been en in het gezicht te bijten. Ook op het bureau bleef de man agressief. 'De agenten zagen geen andere mogelijkheden geweld te gebruiken om hem onder controle te krijgen', aldus de politie in een verklaring.
Na controle in het ziekenhuis is hij overgedragen aan zijn eigen zorgkader. Het onderzoek naar de Maastrichtenaar loopt nog.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!