1Lunch: Zomervakantie is voorbij, scholen zijn begonnen

© iStock
* Geschrokken van prijs treinabonnement Arriva* Aanpassingen bij obstacle runs* Hardleerse dronkenlap twee keer betrapt
Geschrokken van prijs treinabonnement Arriva
Betaalden zij vorig jaar nog 522 euro voor een jaarkaart bij de oude vervoerder Veolia, nu moesten zij bij Arriva 975 euro betalen. De ouders van een scholiere in Ransdaal schrokken zich kapot toen zij voor hun dochter een nieuw treinabonnement kochten. "Hier rijdt geen bus, wij zijn hier in het dorp echt afhankelijk van de trein. Dit is onredelijk." Lees hier meer.
Aanpassingen bij obstacle runs
De organisaties van verschillende obstacle runs hebben hun parcours en hindernissen aangepast naar aanleiding van het dodelijke ongeluk tijdens VenloStormt. Zo wordt er nu extra kritisch gekeken naar de veiligheid van hindernissen. Ook schrappen meerdere runs het wedstrijdelement. Lees hier meer.
© Ted Boots
Hardleerse dronkenlap twee keer betrapt
Een 34-jarige man uit Venray is afgelopen weekend twee keer tegen de lamp gelopen bij een alcoholcontrole. Zaterdagnacht zette de politie hem aan de kant. Hij bleek veel te diep in het glaasje te hebben gekeken. Dat kostte hem zijn rijbewijs. Maar in plaats van naar huis te gaan om zijn roes uit te slapen, stapte de bezopen Venraynaar opnieuw achter het stuur. De politie hield hem even later weer aan. Nu mag hij zich ook bij de rechter komen verantwoorden. Lees hier meer.
Zwemmen in Amsterdamse grachten voor ALS
De Heerlense oud-voetballer Fernando Ricksen is zondag bij het startschot voor de Amsterdam City Swim. Deelnemers zwemmen twee kilometer door de Amsterdamse grachten. De opbrengst van het evenement gaat naar een goed doel: onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS. Lees hier meer.
© ANP
De zomervakantie is voorbij
Vandaag is het dan eindelijk zover: de zomervakantie is afgelopen en de scholen hebben hun deuren weer geopend. Het begin van het schooljaar betekent ook meer fietsende jeugd op straat. Weggebruikers wordt gevraagd rekening te houden met de kinderen. Zij moeten immers weer veilig naar school kunnen. Lees hier meer.