Vroege Van Gogh te zien op kunstbeurs TEFAF

© L1
Op de internationale kunstbeurs TEFAF is een vroeg werk van Vincent van Gogh te zien. Het werk, Stadsgezicht met ophaalbrug, is 114 jaar in privébezit geweest.
Op de beurs, vanaf zaterdag 10 maart in Maastricht, toont een kunsthandel uit Den Haag het werk.

Moeder

Het is een van de schilderijen die Van Gogh (1853-1890) bij zijn moeder in Nuenen achterliet voordat hij in november 1885 via Antwerpen naar Parijs vertrok. Stadsgezicht met ophaalbrug is driemaal op een Van Gogh-expositie te zien geweest. Voor het eerst in 1904 in Rotterdam, waar de grootmoeder van de huidige eigenaar het heeft verworven. Daarna pas weer in 1956 (in München). De laatste keer was in 1960 in Parijs.

Museum

Volgens de kunsthandel, Ivo Bouwman uit Den Haag, is de authenticiteit na uitgebreid onderzoek in het Van Gogh Museum opnieuw bevestigd. De exacte locatie van het afgebeelde stadsgezicht is nog niet gevonden.

Opbouw

Het is nog heel even wachten voordat het schilderij te bewonderen is, op dit moment is de opbouw van de internationale kunstbeurs in volle gang.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!