A73 in beide richtingen weer vrij

Herstelwerk in de nacht aan de A73. © Fer Traugott
De A73 is in beide richtingen weer helemaal opengesteld, na de ongelukken van woensdag bij Linne en Belfeld.
Rijkswaterstaat heeft de snelweg donderdag rond 6:00 uur ook in zuidelijke richting weer vrijgegeven.

03:00 uur

Even voor 03:00 uur werd al de afsluiting van de snelweg bij Belfeld in noordelijke richting opgeheven. Bij Roermond, waar een ongeval met tankwagen met zoutzuur gebeurde, werd de rijbaan naar het noorden al eerder in de nacht weer vrijgegeven.

Beperking

In zuidelijke richting wordt bij Roermond wel een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur ingesteld vanwege het zoutzuur dat daar op het wegdek terecht is gekomen. De schade die daardoor ontstond 'lijkt mee te vallen', zei de woordvoerster van Rijkswaterstaat. Een spoedreparatie is niet nodig.

Asfalt

"Zoals het er nu naar uitziet kan het asfalt erin blijven'', zegt de woordvoerster. Ze voegde er wel aan toe dat het moeilijk is om te beoordelen hoe het wegdek er precies aan toe is. Als blijkt dat de staat van het asfalt toch slechter is dan nu wordt gedacht, gaat de weg weer dicht en wordt er alsnog een spoedreparatie uitgevoerd.
De tankwagen waar het zoutzuur uit lekte is inmiddels weg. Het wegdek wordt nog wel gereinigd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!