Grote staking legt openbaar vervoer Limburg plat

Arriva-trein op het station van Heerlen. © Erwin Minkenberg
Gebruikers van het openbaar vervoer in Limburg kunnen donderdag beter gaan zoeken naar een alternatief. Door de landelijke staking rijdt er geen enkele bus en staan de treinen van Arriva stil.
De staking begon donderdagochtend om 04:00 uur en zal vermoedelijk de hele dag duren.

Lagere werkdruk

Vakbonden CNV en FNV eisen een nieuwe cao waarmee buschauffeurs een lagere werkdruk krijgen, maar willen daar geen centrale regeling voor treffen. Ook willen ze meer loon en aanpassing van de AOW. Eerdere overleggen met werkgevers liepen op niets uit en een gesteld ultimatum verstreek.

Platleggen

In Limburg doen donderdag genoeg bus- en treinmedewerkers mee om het complete openbaar vervoer plat te leggen. "Er zijn op dit moment te weinig mensen om het openbaar vervoer op gang te krijgen", aldus Maaike Visser, woordvoerder van Arriva.
© 1Limburg / Rosalia Verborg

Ochtendspits

Arriva ziet wel een kleine mogelijkheid voor reizigers om na de ochtendspits te reizen. "We adviseren mensen om de dienstregeling in de gaten te houden. We gaan na de ochtendspits kijken hoeveel medewerkers er bereid zijn om weer aan de slag te gaan. Wellicht kunnen we dan een aantal ritten gaan opstarten."
Reizigers laten weten dat de staking slecht is aangegeven. "De informatieborden doen het nog gewoon, waardoor het lijkt alsof de bus gewoon komt."
Klein geluk, de treinen van de NS rijden wel, maar mogelijk worden deze ritten wel verstoord door de staking.

Gesprek van de dag
Ook getroffen door de staking? Laat van je horen in ons Gesprek van de Dag.