Mishandeld homostel: 'ze hebben mijn tanden eruit geslagen'

© iStock
Jasper en Ronnie, het homostel dat door een 20-jarige jongen uit Gennep en een aantal anderen is mishandeld omdat ze hand in hand liepen, doen hun verhaal van de zware mishandeling. "Anders wordt dit nooit opgelost."
"Dit moet in de wereld worden gebracht", zegt Jasper tegen Omroep Gelderland. "Dit kun je niet over je heen laten gaan. Want anders wordt dit nooit opgelost. Dan wordt er nooit wat tegen gedaan."

Aanhouding

Zondag werd een 20-jarige man uit Gennep opgepakt vanwege zware mishandeling. Hij zou, samen met een aantal anderen, in Arnhem twee mannen in elkaar hebben geslagen omdat ze hand in hand over straat liepen

Lees ook: Limburger opgepakt voor mishandeling homostel

Betonschaar

De mannen van 31 en 35 jaar liepen hand in hand over straat toen een groep van zes tot acht jongeren langs kwam fietsen. De jongeren begonnen hen uit te schelden en dat mondde uit in klappen. "Ik draai me half om en ik zie een van die gasten zo'n betonschaar uit z'n jas tillen. Nou dan schrik je jezelf natuurlijk helemaal gek", vertelt Jasper. "Ik hoor Ronnie opeens keihard schreeuwen: 'Jasper, Jasper! Ze hebben mijn tanden eruit geslagen!' Nou dan krijg je de schrik van je leven. Ik was helemaal van slag."

Gearresteerd

Twee verdachten, een 20-jarige jongeman uit Gennep en een 14-jarige jongen uit Arnhem zijn opgepakt. De andere jongeren worden nog gezocht. Ook wil de politie graag in contact komen met getuigen van de mishandeling. Jasper en Ronnie zijn nog in shock door de gebeurtenis. "Dat is gewoon niet te bevatten. Dat wens je niemand toe en je verwacht het ook gewoon niet. We leven in 2017. Dan verwacht je niet dat het zo escaleert om homoseksualiteit."
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.