CDJA-Limburg beschuldigt NS van 'Randstadbeleid'

© iStock
Het CDJA-Limburg beschuldigt de NS van 'Randstadbeleid'. De jongeren-organisatie van het CDA vindt dat Limburg in de nieuwe dienstregeling benadeeld wordt door de NS.
Aanleiding is het schrappen van de rechtstreekse treinverbinding van Heerlen naar Schiphol. Die verdwijnt in de nieuwe dienstregeling die op 10 december ingaat.

Schandalig

Reizigers moeten dan voortaan in Eindhoven of Utrecht overstappen op een andere trein richting station Schiphol. CDJA-Limburg voorzitter Stijn Kropman noemt het 'schandalig' dat, na het debacle rond de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg, 'wij als Limburg' weer benadeeld worden door de NS.

Koffers met slepen

Volgens Kropman komt ook de bereikbaarheid van Limburg in gevaar en is het schrappen van de rechtstreekse verbinding met Schiphol ook niet in het belang van de Nederlandse economie. "Als men twee keer moet overstappen om in Schiphol te komen en met koffers moet slepen, vliegt men liever vanaf Düsseldorf of Brussel. Hier zijn we ook als Nederland niet bij gebaat", aldus de Limburgse CDJA-voorzitter.

Enkhuizen

Hij vindt het ook bizar dat de intercity vanuit Heerlen wel door gaat rijden naar Enkhuizen. Kropman vraagt zich af welke passagiersgegevens NS heeft bekeken. Want het lijkt hem sterk dat er meer Limburgers naar Enkhuizen reizen dan naar Schiphol.