Sittardenaar fotografeert ravage op Sint Maarten

© Jos van Mil
De Sittardse docent Jos van Mil heeft de ravage die orkaan Irma achterliet op Sint Maarten vastgelegd op beeld.
Van Mil woont sinds 25 juli op Sint Maarten, waar hij leraar is op een plaatselijke school.

Cay Hill
De Sittardenaar beleefde angstige momenten in een hotel in Cay Hill, een plaats ten westen van hoofdstad Philipsburg. "Maar de orkaan is nu voorbij. Er is soms nog wat wind en regen, maar er is geen storm meer", laat Van Mil weten aan L1.
Angsten
"We hebben angsten doorstaan. Je staat voor een raam en realiseert je dat zo'n raam ook kapot kan gaan. De regen vliegt horizontaal en dringt door iedere kier naar binnen. Als een raam kapot gaat, dan staat je woning binnen de kortste keren blank. De wind was niet te stoppen, met snelheden van meer dan 300 kilometer per uur."

Ravage
Van Mil spreekt van een ravage op straat. Dat blijkt ook uit de foto's die hij maakte toen de ergste storm achter de rug was. De docent zat naar eigen zeggen relatief veilig, daar Cay Hill buiten het zwaar getroffen Philipsburg ligt. "Het ligt ook hoger en is dus veiliger."
© Jos van Mil

Internet

Ook de docent had plots last van de weggevallen telefoon- en internetverbinding. Daardoor was contact met de buitenwereld onmogelijk. "Tot halverwege de storm hebben we iedereen op de hoogte kunnen houden, dat was fijn. Daarna viel alles weg. Familie weet niks en maakt zich zorgen. Ze zien van alles op televisie en vragen zich af hoe het hier gaat. Ik kan me hun ongerustheid zo goed voorstellen."
© Jos van Mil
© Jos van Mil